Małe Miasto

Termin składania wniosków:  ZAKOŃCZONY

WYNIKI: OGŁOSZONE

Realizacja projektów: 01.06.2020 – 30.09.2020 r.

Co chcemy osiągnąć:

Chcemy przekazać dzieciom w wieku 8-12 lat  wiedzę na temat obrotu i wartości pieniądza oraz pokazać mechanizmy funkcjonowania gospodarki (praca, wynagrodzenie, podatki). „Małe Miasto” jest symulacją dorosłego życia poprzez pracę, zarabianie, oszczędzanie i wydawanie pieniędzy. Dzieci mają możliwość uczestniczenia przez 5 dni w warsztatach edukacyjnych, prowadzonych przez zaproszonych przedstawicieli różnych zawodów. Za wykonaną pracę mieszkańcy Małego Miasta otrzymują specjalną walutę, którą mogą wydać lub odłożyć na lokacie w Banku w Małym Mieście. Na zakończenie, za zarobione i zaoszczędzone przez siebie pieniądze, dzieci mogą zrobić zakupy w Sklepie Marzeń.

Na co może być przeznaczone dofinansowanie:

• wyposażenie stanowisk pracy,
  • opracowanie i produkcja materiałów programowych (np. identyfikatory, smycze, karty/książeczki uczestnika),
  • opracowanie i produkcja materiałów promocyjnych projektu (np. balony, opaski, torby, rollupy, flagi, plakaty, banery, broszury itp.),
  • wyposażenie „Sklepu Marzeń”,
  • koszt inwestycji z podatków Małomiasteczkowego Urzędu Skarbowego,
  • koszty osobowe,
  • wyżywienie,
  • ubezpieczenie uczestników projektu,
  • materiał filmowy z realizacji projektu,
  • materiały papiernicze, biurowe itp.

Opiekun projektu:

Joanna Miszkurka