Generacja 5.0

Co chcemy osiągnąć:

Chcemy przeciwdziałać wykluczeniu społecznemu i technologicznemu osób w wieku 50+, poprzez inicjatywy w obszarze społecznym i technologicznym, mające na celu poszerzanie ich wiedzy i kompetencji oraz pobudzenie ich do aktywności zawodowej. Chcemy również, dzięki zabiegom rehabilitacyjnym lub fizjoterapeutycznym, wpłynąć na poprawę sprawności ruchowej i kondycji fizycznej tychże osób. I w końcu, naszym celem jest także rozwój zainteresowań kulturalnych poprzez organizację różnych wydarzeń kulturalnych skierowanych do osób z tej grupy wiekowej.

Na co może być przeznaczone dofinansowanie:

• przygotowanie oraz prowadzenie zajęć, kursów lub warsztatów, o charakterze edukacyjnym lub rehabilitacyjnym, skierowanych do uczestników projektu;
  • zakup sprzętu lub pomocy dydaktycznych, potrzebnych do zrealizowania projektu;
  • organizację wydarzeń kulturalnych (częściowo);
  • koordynację projektu (częściowo);
  • ewentualne porady specjalistyczne.

Jak to zrobić:

Złóż wniosek w generatorze na stronie
dotacje.fundacjabgk.pl/login

W ramach 2. edycji programu „Generacja 5.0” będzie możliwość zorganizowania warsztatów i zajęć edukacyjnych lub rehabilitacyjnych, z uwzględnieniem wydarzeń kulturalnych (np. teatr, kino, filharmonia, opera, muzea, spotkania z poezją, wystawienie sztuki itp.). Realizacja projektów powinna trwać od 2 do 3 m-cy i odbywać się na terenie gmin do 20 tysięcy mieszkańców.

W nowej edycji programu wygra 20 najlepszych projektów, które zostaną dofinansowane każdy na kwotę do 15 000,00 zł brutto.

Kto może wziąć udział i kiedy:

• fundacje
  • stowarzyszenia
  • domy kultury
  • biblioteki publiczne
  • gminy

Termin składania wniosków: od 01.03.2019r. do 28.04.2019r.

WYNIKI OGŁOSIMY 18 czerwca 2019r. do godz. 18:00

NIE CZEKAJ! ZGŁOŚ SWÓJ POMYSŁ JUŻ TERAZ!

Masz pytanie? Zadzwoń, napisz:

Joanna Miszkurka
joanna.miszkurka@fundacjabgk.pl